Te aperi în fața șefului sau taci?

Ieri s-a întâmplat să mă duc la o ședință. M-am dus simțindu-mă ca un erou, pentru că practic am salvat ceva destul de important pentru firmă, ceva ce nimeni nu reușise să facă timp de câteva zile cât lipsisem eu, plus faptul că recuperasem niște date și le adusesem la zi.

Muncisem chiar și în weekend, deși nu eram obligată. Am făcut-o din plăcere, din pasiune. Așa m-a făcut pe mine să muncesc atmosfera creată de cel ce conducea firma la momentul la care m-am angajat.

Știți cum am fost primită la ședință? Cu reproșul că treaba nu a fost făcută la timp, deși, repet, dacă nu ajungeam eu la muncă, chestia aia importantă pentru firmă, nu exista nici în acest moment.

Nu așteptam laude sau ceva de genul acesta, dar nici reproșuri. Știți care e reacția mea când mi se întâmplă chestii de genul ăsta?

În primul rând nu pot să tac. Mă apăr chiar dacă știu că șefului meu nu îi va pica bine, chiar dacă s-ar putea să se răzbune cândva, folosindu-se de funcția sa. Nu pot să iau poziția umilă de ghiocel și să încasez niște bobârnace, doar pentru că cineva își ține numărul de forță în fața mea și nu doar a mea, ci și de față cu alții.

În al doilea rând mi se face scârbă și îmi vine să nu mai contribui cu nimic la ridicarea acelei firme. Nu mai fac nimic cu pasiune, reduc munca la strictul necesar și rămân cu gustul amar.

Tu ce faci dacă te simți nedreptățit și mai ales, ce faci dacă toată faza se întâmplă de față cu o grămadă de alți angajați? Te aperi sau taci?

large

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
17 Răspunsuri la “Te aperi în fața șefului sau taci?”
 1. dbc spune:
  • Arhi spune:
  • SD spune:
 2. Laura spune:
 3. Chachal spune:
 4. Chachal spune:
  • Arhi spune:
 5. ametistul spune:
  • Arhi spune:
  • ABC spune:
 6. Stefablue spune:
 7. Stefablue spune:
 8. ovitzi. spune:
 9. ovitzi. spune: