Bucuria primului job ca freelancer

Cred că nu voi uita niciodată bucuria și emoția pe care le-am simțit când am primit primul job pe un site de freelance.

După zeci de aplicări, săptămâni de așteptare, nopți nedormite de stres (exagerez, desigur), în sfârșit, apare emailul mult aștepat: prima ofertă de lucru. Asta cred că e partea cea mai grea în freelance. Să obții primul job, pentru care, în general, ești plătit cu aproape nimic să faci ceva ce în mod normal se plătește chiar binișor.

După primul job primit și executat ireproșabil și primirea primului review pozitiv, parcă lumea se vede altfel în freelance. Parcă totuși cresc șansele considerabil la următoarele licitații, pentru că, desigur, experiența și review-urile contează atunci când ești ales de un client.

Parcă ți se pare că mai există speranța să folosești la ceva toate chestiile pe care le-ai învățat din pasiune, mai ales dacă la serviciul tău de zi cu zi, ai cu totul altă ocupație.

Primul meu job a constat în photoshoparea a trei fotografii vechi și scanate prost ale unei doamne care voia să păstreze în calculator o amintirea a ei mai slăbuță decât era în realitate la vremea respectivă. Am muncit destul de multișor la ele, nefiind tocmai expertă, dar am fost foarte fericită când mi-am primit toți cei 3 dolari. Și nu m-am bucurat pentru bani, ci pentru experiența câștigată și rezultatul obținut, pentru că nici măcar eu nu știam ce sunt în stare să fac.

Vă mai amintiți primul vostru job ca freelancer?

Pentru cei ce sunt la început, nu renunțați, e loc pentru toată lumea.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
10 Răspunsuri la “Bucuria primului job ca freelancer”
 1. CID spune:
 2. saint spune:
  • hazbizarai spune:
 3. Sarpele spune:
  • Sarpele spune:
  • Luna spune:
  • Sarpele spune:
 4. Mihai spune:
  • ratza spune:
 5. ratza spune: