Ceasul rău şi pisica neagră

Am aşa o dilemă matinală. Matinală pentru mine.

Aveam ieri o discuție în maşină, pe când eram în drum spre Brăila Moldova şi mi-am amintit de toate prostiile alea pe care le auzeam pe afară sau pe la alții în case când eram mică – “nu sta pe colț când mănânci, că nu te mai măriți”, “nu mâncă colțul pâinii că n-o să te înțelegi cu soacra”, “nu sta cu un singur papuc, că moare maică-ta”, “vezi ca dacă verşi sarea e semn de ceartă in casă”, “nu fluiera în casă că fluieri a pustiu”, “7 ani de ghinion dacă spargi o oglindă”, “un păianjen, înseamnă că vom avea musafiri”.  Şi cine ştie câte or mai fi, dar nu le-am auzit. Pfoai, să nu uit… e tragedie dacă trece vreo pisică neagră prin față. Trebuie să faci trei paşi înapoi.

Eu n-am crezut niciodată în prostiile astea, nu au fost “promovate” niciodată de ai mei.

Problema e că între timp am crescut, m-am mutat din Moldova la capitală, dar şi aici la oraş mai aud din când în când câte un “nu vă pupați în prag, că nu e bine”, “nu te întoarce din drum”. Şi aud de la oameni inteligenți, nu de la unchiu’ Costel.

Dilema e: băbăieți, voi oameni cu capul pe umeri, cum puteți să vă ghidați viața după învățăturile lui tanti Agripina? Cum puteți voi să credeți că întâmplările din viața voastră sunt o consecință a faptului că ați scăpat o oglindă din mână sau că ați vărsat sarea?

PS: sper că nu citiți horoscopul.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
11 Răspunsuri la “Ceasul rău şi pisica neagră”
 1. handocad spune:
  • marcian spune:
 2. ady-p spune:
  • Luna spune:
  • Arhi spune:
 3. gigi spune:
 4. Cezar Firicel spune:
 5. DeeDee spune:
  • Luna spune:
 6. Mara spune:
  • Luna spune: