Despre publicarea CV-urilor

Fiind administrator web al unei instituții universitare o perioadă destul de lunguță de timp, am observat niște chestii pe care oamenii ori le neglijează ori le fac așa în speranța că un prost va face modificările pentru ei ori pur și simplu nici măcar nu le trece prin cap cât de importantă este problema. Foarte pe scurt:

Oameni buni, dacă instituția în care lucrați vă cere să aveți un CV public, în primul rând, nu trimiteți CV-ul în format word. Încercați și voi o variantă PDF needitabilă. Ah, poate credeți că se va ocupa administratorul de chestia asta. Mnu, nu-i pasă deloc cine și ce face cu CV-urile voastre, dacă voi așa ați fost de acord să le publicați.

Dacă totuși trimiteți un PDF needitabil, nu veniți apoi cu pretenția că vă apare public numărul de telefon mobil și adresa de acasă și să vă fie șterse. Chiar și dacă CV-ul e un word, să nu credeți că ăla care e pus să publice ce i se dă, va avea grijă de adresa voastră de acasă. Dacă vouă nu v-a păsat de confidențialitatea datelor voastre, lui nici atât nu-i va păsa.

Ultima chestie pe care am mai văzut-o este legată de adresele de mail. Deci voi ați ajuns niște oameni importanți într-o instituție, dar la adresa de mail vă scrieți adresa voastră personală din tinerețe danut2002.banut@yahoo.com pentru că sunteți mândru că adresa e așa veche?

Bine, ar mai fi și faptul că la atribuțiunile de serviciu, oamenii au tendința să scrie tot, chiar și faptul că, de exemplu, mențin ordinea și disciplina în timpul cursurilor și contribuie la educarea studenților. No, no, în CV nu se trece și faptul că din când în când îți duci gunoiul din birou, se trec chestiile importante din care va reieși și faptul că ești capabil să faci și altele mai neimportante, dar care duc buna desfășurare și ducere la bun sfârșit a activității.

Fiți băi oameni serioși și măcar mascați-va naivitatea.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
3 Răspunsuri la “Despre publicarea CV-urilor”
  1. jules spune:
    • Luna spune:
  2. bogdanic spune: