Încă un pas spre civilizare

De astăzi mai tăiem din cozile la care eram obișnuiți să stăm și ne exaspera numai gândul că avem de schimbat vreun act.

Toți am avut de stat la vreo coadă la CEC pentru vreun buletin, permis, pasaport și alte de-astea, dar MAI ne dă o veste bună, printr-un comunicat care spune:

Odata cu intrarea in vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, plata taxei de pasaport, precum si a tarifelor aferente confectionarii si valorificarii placilor cu numere de inmatriculare, atribuirii unui numar de inmatriculare preferential, pastrarii combinatiei numarului de inmatriculare, contravaloarea certificatelor de inmatriculare, a autorizatiilor provizorii si a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament, mandat postal sau in numerar. Plata se poate face online in sistem internet banking, dar si de la orice banca unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament catre contul unic deschis de catre fiecare Institutie a Prefectului

Cred că acum a intrat și România în secolul XX. Practic e încă un pas înainte după modificarea numărului de zile cu care scade pedeapsa deținuților scriitori.

Când îmi amintesc cât am stat prima dată la coadă să plătim plăcuțele de înmatriculare, acum, după acest anunț, parcă îmi vine să mă duc să îmi mai iau câteva rânduri. Să fie. Niciodată nu știi când pierzi un număr. De înmatriculare.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
3 Răspunsuri la “Încă un pas spre civilizare”
  1. Emil spune:
    • Luna spune:
    • Emil spune: