Cum stați cu eșecurile?

Scriind despre accidentarea Larisei Iordache, într-un articol anterior, mi-am amintit de un episod din Castle.

În acel episod, fiica lui Castle, o tipă silitoare, cumințică, drăgălașă, total opusă caracterului dezordonat și predispus către belele al tatălui, după ce a terminat liceul, a aplicat la o singură universitate, pentru că era extrem de sigură pe ea și se aștepta să fie acceptată.

Ei bine, într-o zi a primit scrisoarea mult așteptată de la Stanford, însă entuziasmul ei s-a transformat în depresie, pentru că așteptările ei nu prea au fost aceleași cu dorințele celor de la universitate. Vă dați seama că tipa a visat toată viața ei să ajungă într-un loc și a fost extrem de sigură pe ea, iar un răspuns negativ a reprezentat pentru ea un eșec groaznic.

De unde tragem concluzia că poate în viață nu e bine să fii prea optimist, ci mai degrabă cumpătat și pregătit întotdeauna cu o variantă de rezervă. Totuși dacă varianta de rezervă nu există, măcar psihic să fii pregătit.

Eu, personal, până la 27 de ani, consider că un eșec al meu a fost, culmea, intrarea la facultatea la care am dat admitere, nefiind extrem de hotărâtă că e ceea ce îmi doresc. Însă, în rest, nu consider că am avut nicio mare dezamăgire, dar nu pentru că într-adevăr acestea nu au existat, ci pentru că lucrurile au mers mereu așa cum le-am așezat eu și nu le-am văzut ca pe niște eșecuri. A, că nu le-am așezat eu bine mereu, asta deja e problema mea. Am suportat consecințele și am trecut mai departe.

Important e că, dacă mă întreabă cineva care consider eu că e cel mai mare eșec pe care l-am avut, dau din umeri și nu consider că am avut parte de așa ceva, ci doar ce chestii minore.

Ia spuneți, pentru că aici puteți fi anonimi, ce eveniment considerați că v-a schimbat total parcursul vieții? Desigur, eveniment negativ.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
13 Răspunsuri la “Cum stați cu eșecurile?”
 1. mike spune:
  • Arhi spune:
  • mike spune:
  • Arhi spune:
 2. Emil spune:
  • Luna spune:
 3. Ada spune:
 4. Dart spune:
 5. Laura spune:
 6. gigi spune:
  • mike spune:
 7. ana spune:
 8. anatati spune: