Cuplu gay în desenele animate de pe Nickelodeon

Am citit că postul pentru copii Nickelodeon are în plan în viitorul apropiat să introducă într-un desen animat un cuplu gay.

Mai exact, numele desenului este „The Loud House“. În centrul acțiunii se va afla Lincoln Loud, singurul băiat al familiei, înconjurat de surorile sale, zece la număr, iar tații lor se numesc Harold şi Howard. (Pe una dintre surori o cheamă Luna 😀 )

Nickelodeon dorește ca prin introducerea unui cuplu gay într-un desen animat să susțină, să promoveze și să reprezinte comunitatea LGBT.

Mie, inițiativa lor mi se pare foarte interesantă, e un mod foarte decent de a introduce diversitatea în gândirea și în viețile copiilor. Văzând și astfel de exemple, copiii vor fi mai pregătiți pentru momentele în care vor vedea astfel de “ciudățenii” pe stradă, li se va părea ceva normal, nu vor mai avea reacții (sau vor fi mai puține) însoțite de sentimente de scârbă, neliniște, respingere, eventual amestecate cu o curiozitate excesivă.

Desigur, vor începe să apară, poate, întrebări față de părinți, de genul “dar cum se poate să fie doi bărbați căsătoriți? cum de au copii?”, dar dacă părinții vor fi destul de deschiși la minte și nu vor încerca să le ascundă faptul că pe lume există și gay și că nu toate cuplurile sunt formate din femei și bărbați, poate că unii dintre ei vor avea o altă mentalitate și încet, încet, peste ani, nu vor mai exista atâtea conflicte între oamenii hetero și cei gay și vom putea trăi în armonie, rezolvând probleme mai grave ale lumii.

Sunt conștientă că la noi în țară vor exista mulți copii care vor primi răspunsuri de genul “e o prostie ce vezi în desenul ăla; hai bă pleacă de aici și lasă-mă în pace; e păcat așa ceva, etc. “, să recunoaștem că nu suntem cel mai deschis la minte popor, iar religia ortodoxă contribuie la mentalitatea asta, dar măcar unii, mai intelgenți decât părinții lor, vor înțelege singurei și se vor autoeduca.

Good job, Nickelodeon, dacă aș fi găsit și informația despre când va apărea primul episod la noi în țară, cred că luam copiii de mânuță să ne uităm împreună.

Cum vi se pare inițiativa postului TV?

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
6 Răspunsuri la “Cuplu gay în desenele animate de pe Nickelodeon”
  1. Ada spune:
    • Luna spune:
    • Ady spune:
  2. DeathRow spune:
  3. andrei spune:
    • Luna spune: