M-am săturat de vânzătorii ambulanți

Pe vremea când mergeam la muncă cu metroul până la Piața Unirii, cel mai tare mă enerva să merg de la gura de metrou până la tramvaiul 32, pentru că trotuarul era plin de măsuțe improvizate pe care găseai șosete, chiloți, colanți, tricouri, pijamale, huse de telefon, elastice de păr și portofele. După ce că pe acel trotuar trebuia să mergi cu valul, pentru că nu aveai loc să ocolești, jumătate din el era ocupat.

Ieri, căutând o anumită farmacie, am parcat pe șoseaua Pantelimon și de acolo am mers pe jos. Nu știu cum erau înainte de modificarea străzii trotuarele, dar acum sunt foarte înguste și pline de țigani care vând de la legume, fructe, haine, jucării, până la PEȘTE. La 35° C. Poate nu m-ar deranja foarte tare să îi ocolesc, dar mă deranjează ca la fiecare pas să insiste cineva pe lână mine cu “hai, fata, ia leuștean, 1 leu legătura”“domniță, ia 3 perechi la 10 lei” (împingându-mi-le sub nas), “hai, fata, ia porumbu’, 1 leu bucata”, “ia pește proaspăt”, etc.

În afară de măsuțele menționate și peștele pus în sacoșă, pe jos și apărat din când în când de muște, o altă parte din trotuar este ocupată și de fiecare chioșculeț, pentru că fiecare patron își mai pune el o lădiță/o măsuță cu produse în față, să atragă atenția trecătorilor.

#NeMaiCivilizămȘiNoi? Nu e ilegală treaba asta?

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
5 Răspunsuri la “M-am săturat de vânzătorii ambulanți”
  1. gigi spune:
  2. andrei spune:
  3. super_fotbal spune:
    • andrei spune:
    • mihai007 spune: