Psihologii români nu încurajează sarcina, dacă nu există un motiv clar

M-a amuzat ieri un comentariu la articolul cu pozele cu copii care au făcut diverse năzbâtii, comentariu în care mi s-a trasmis faptul că este așteptat un articol care să se numească “În caz că eşti convins că nu vrei să fii părinte”.

Adevărul este că nu prea cred că ai ce argumente să îi aduci unui om care este convins că nu vrea copii pentru a-i schimba părerea și nici nu ai de ce să schimbi părerea cuiva în această privință decât dacă e soțul/soția ta. Să fim serioși, copiii aduc cu ei o grămadă de griji, responsabilități, cheltuieli, rămâi cu ei pe viață, fac o grămadă de prostii, ți se cam duce libertatea – cel puțin asta vede un om care nu vrea copii și până la urmă așa și este.

Cel mult ar fi foarte ușor de scris un articol pe tema “În caz că nu ești convins 100% că nu vrei să fii părinte, lasă-mă să-ți mai aduc câteva argumente”.

Am avut mai demult o discuție cu o doamnă psiholog pe tema “de ce vrei copii”, discuție care a fost vizibil influențată de faptul că acea doamnă nu putea avea copii din motive medicale.

Am informat-o fericită că am ajuns la concluzia că îmi doresc să am un copil și consider că a venit momentul să fac acest pas, iar ea m-a întrebat de ce vreau un copil.

Mi-am expus motivele pornind de la ideea că îmi iubesc soțul, suntem o familie și un copil ar fi completarea familiei și multe altele, iar ea a făcut tot posibilul să demonteze absolut fiecare argument adus și să mă facă să cred că nu sunt pregătită pentru așa ceva și că ar trebui să mă mai gândesc, că nu am argumentat destul de bine.

Parcă eram la proba de limbă română de la bac, aia în care trebuie să faci demonstrații, iar în fața mea se afla un profesor de neînduplecat. Dar despre profesionalismul psihologilor, într-un alt articol.

Deci ia spune, tu de ce ai vrut să ai copii, dacă tot aduc atâtea belele? Te-ai gândit serios cum ți se va schimba viața? Mă îndoiesc că l-ai făcut ca să aibă cine să-ți aducă o cană de apă la bătrânețe.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
11 Răspunsuri la “Psihologii români nu încurajează sarcina, dacă nu există un motiv clar”
 1. Alfie spune:
 2. Ada spune:
 3. PSS spune:
 4. gigi spune:
 5. Pigus Regenesis spune:
 6. Camelia spune:
 7. ratza spune:
 8. Ady spune:
 9. bia spune:
  • Luna spune:
 10. Stefablue spune: