S-a modernizat Spitalul de Urgență Constanța, așteptăm modernizarea serviciilor

Am avut cea mai mișto cazare la mare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pentru aproximativ 14 ore.

Exceptând maternitatea, nu am fost internată în spital decât de două ori: o dată cu scarlatina copiilor, a doua oară pentru că românii se cacă în mare.

În primul rând, aș vrea să menționez faptul că, cel puțin secția unde am fost noi internați, era aproape complet renovată și modernizată. Felicitări celui care a făcut un ban de pe urma acestui spital. Arăta chiar binișor, cam cum vedeam eu spitalele de copii la televizor, atâta că jucăriile din camera în care puteau merge copiii să-și mai piardă timpul, lipseau pentru că țigani. Din Lego mai rămăseseră două mese cu suprafață de lucru pentru construcții, piesele nu mai existau.

De ce am zis “aproape” complet modernizat? Păi degeaba arată mișto podeaua, pereții, prizele și sala de mese și au fost puse frigidere noi, dacă paturile sunt antice, cu saltele de burete pe care abia poți să stai și dacă serviciile spitalului au rămas la același nivel. Plus că folosirea unor frigidere noi de către mulți români și indieni, înseamnă jeg, zgârieturi, mâncare uitată, uși stricate. Deci utilizare cu reticență și scârbă.

Serviciile spitalului nu le pot compara decât cu cele din Victor Babeș și e ușor deprimantă situația.

Asistentele și doctorii au fost drăguți, în general, dar o singură asistentă a venit de bună voie să verifice starea copilului. În rest, niciun luat de temperatură copiilor dimineața, nicio verificare la schimbarea turelor. Dacă mi se părea mie că-i frige fruntea, era ok, venea cineva, dacă nu, multă sănătate.

Curățenia era mai de suprafață așa, nu ne uităm la detalii gen zoaie, geamuri murdare și un pic de praf și nu mai punem faptul că nu aveam lumină în baie, deci nu știu dacă era curat sau nu. Ne-am cumpărat singuri un medicament pentru copil – ceva banal, pentru diaree, paracetamol și ce au folosit la perfuzii, au avut. Lenjeria de pat părea curată, dar antică și parcă zici că venisem fiecare cu ce-a avut de acasă. Cel puțin sper că era curată, că a noastră era un bleumarin închis, vecinii de salon aveau altfel.

Nu că m-ar fi interesat, că nu m-am dus acolo la all-inclusive, să am și mâncarea asigurată, dar nu știu când au fost mesele. Nu am auzit vreun anunț. La Victor Babeș veneau la ușa salonului și ne și trezeau să întrebe dacă vrem mâncarea. Se rugau de noi să mâncăm.

Partea bună e că rezervele erau despărțite de hol de două uși de termopan, deci nu am mai auzit urlete de copii speriați, partea proastă e că fiind geamuri deschise, se auzea curentul pe sub ușă de zici că decolau avioane.

Un alt mic bonus au fost tona de țâțari grași și roșii din camere. Până reușeai să aduci un aparat de țânțari, aveai ceva șanse să faci un schimb de boli.

N-am dat nicio șpagă nici pe aici, dar nici nu am stat prea mult.

Colegii de salon erau acolo de o săptămână, internați la alt doctor și au zis că nu îi întreabă nimeni de sănătate, nu mai aveau tratament de vreo două zile, doctorul nu venea la vizită și îi chema la consult din 2 în 3 zile. Erau niște oameni sărăcuți, nu erau din ăia băgăcioși și cu tupeu. Urma să fie și ei externați azi.

Deci da, a fost frumos la plajă o singură după-amiază, putem spune că m-am întors din concediu.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
6 Răspunsuri la “S-a modernizat Spitalul de Urgență Constanța, așteptăm modernizarea serviciilor”
  1. Arbait spune:
  2. G spune:
    • Arhi spune:
  3. Pigus Regenesis spune:
  4. Mimanu spune:
  5. Dojo spune: