Ia-ți un câine, e prea mare deranjul de a crește un copil: compararea copiilor cu animalele de companie

Am fost acum ceva timp la o petrecere pentru copii. Era ziua unei prietene a fiicei și nu puteam refuza distracția copilului.

Nu prea cunoșteam lumea pe acolo, dar, așa cum era normal, discuțiile au fost în mare parte despre copii și obiceiurile lor. Mare parte din timp, puradeii și-au văzut de treaba lor jucându-se și au stat cu noi la masă doar când a fost timpul să mănânce, dar nimic prea organizat, că doar erau copiii.

Ei bine, ce s-a vorbit despre ei cât au fost la joacă, dar ce s-au întețit discuțiile când odorii erau prezenți și puteau fi dați exemplu. Fiecare mai povestea câte ceva despre “al ei”, iar printre toate doamnele era și un cuplu care mai arunca din când în când un “așa făcea și al meu când era mic”, “toți fac așa la vârsta asta”, “da, știu, și al nostru e cam egoist”, “e importantă educația strictă de când sunt mici”, “așa face și al nostru dacă mergem în parc”, “nici băiatul nostru nu mânca asta până de curând dacă nu îi făceam bucăți mici”, lucruri de genul ăsta.

Toată chestia e că nu reușisem să-l identific pe băiatul lor. Nici nu m-am chinuit foarte tare, însă când a dat unul dintre ei replica “vai nu mai putem sta mult că l-am lăsat de dimineață singur pe ăla mic și n-am stat prea mult afară cu el” mi-a picat fisa, iar apoi mi s-a confirmat: ei își comparau câinele cu toți copiii de la acea petrecere.

Nu cred că îmi pot exprima trăirile în cuvinte mai bine decât le poate exprima această imagine:

facepalm

Înțeleg că oamenii se atașează de animale, că poate unii nu pot avea copii și substituie prezența lor cu animale de companie, că de multe ori câinii sunt mai drăgălași decât niște copii răzgâiați și că pot fi educați mult mai ușor, dar de aici și până la a compara un animal cu un om și a-l da exemplu în comportament mi se pare că e cam mult și că e timpul pentru un control la bibilică.

Sunt convinsă că pentru acei oameni câinele era la fel de important în viața lor, așa cum erau copiii pentru cei prezenți la masă, dar nu, nu putem pune animalele și oamenii pe aceeași treaptă socială.

Am auzit și eu ideea conform căreia câinii sunt mai oameni decât oamenii, dar câinii nu pot susține viața oamenilor pe pământ, așa că hai să încercăm să nu folosim acest argument.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
8 Răspunsuri la “Ia-ți un câine, e prea mare deranjul de a crește un copil: compararea copiilor cu animalele de companie”
  1. Ada spune:
  2. Dojo spune:
  3. Pigus Regenesis spune:
  4. Serena spune:
  5. gigi spune:
  6. Psionics spune:
  7. m spune:
  8. eu din ro spune: