O măicuță cu gemene și o prostituată la teologie

Astăzi vom face o paralelă între oamenii bisericii și cei care tânjesc la biserică prin două exemple: Elena Gâtlan, cunoscută ca maica Sebastiana și Elena Udrea, știută deja de toată lumea și cunoscută în ultima vreme după această poză:

udrea-capra

 Maica Sebastiana

Maica Sebastiana a fost stareță până acum câțiva ani la o mânăstire din județul Călărași, însă s-a îndrăgostit de un călugăr și au trăit o frumoasă poveste de dragoste. Femeia Domnului (sau domnilor) și bărbatul Domnului ar fi continuat probabil să-și satisfacă plăcerile trupești prin colțurile întunecate ale mânăstirii, doar că a rămas însărcinată și s-a aflat despre acest lucru atunci când a născut gemene la Spitalul Colentina din București, în anul 2011.

Între noi așa, umblă vorba că prin 2006 ar mai fi născut un băiețel pe care l-a abandonat în Iași. Însă a doua oară când s-a întâmplat Dumnezeu i-a luminat mintea și măicuța a hotărât să-și crească fiicele.

Stareța a declarat chiar că simte că a fost hulită pe nedrept de societate și s-a simțit cea mai disprețuită femeie după Revoluție. Părerea mea este că a și meritat ceea ce a simțit, pentru că cei care își dedică viața lui Dumnezeu ar trebui să ducă o viață sfântă, să fie exemple pentru oameni, să fie întruchiparea regulilor creștinismului. Dacă o măicuță naște și se așteaptă să nu fie disprețuită, undeva este o problemă. Ce-ar fi fost ca oamenii să o aplaude?

Dar în final totul este bine, maica Sebastiana și-a făcut mari fetele, au deja 4 ani, duce o viață simplă, ușor izolată, dar creștină și își educă fiicele în spirit creștin – cine știe ce-o însemna asta în viziunea ei. Totul este bine când se termină cu bine.

Și totuși: vă dați seama cât sex se face în locurile sfinte în care credincioșii îngenunchează, se târăsc și pupă pereți și alte chestii pline de fluide corporale ale oamenilor Domnului?  Vă dați seama că presa și masa de oameni află doar despre cazurile acestea izolate în care vreo măicuță naște la spital? Câți copiii s-or fi născut prin mânăstiri și apoi au fost crescuți și învățați să fie buni creștini?

Elena Udrea

Elena Udrea, fată simplă, cu liceul terminat în Buzău, a supt tot ce a putut până când cuiva i s-a făcut milă sau a fost foarte impresionat și s-a gândit să o bage în politică. Nu prea avea studii, însă au rezolvat repede cu o diplomă de licență de la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir (1992-1996). Pentru că nu era de ajuns, Gabriel Oprea a ajutat-o și i-a mai băgat pe gât, de data aceasta, vreo două diplome de la Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”.

Pentru a-i crește puțin CV-ul și a-i mai șterge urmele de lichid seminal, doamnei avocat titular i-a fost deschis Cabinetulul Individual de Avocatură “Udrea Elena Gabriela” din Bucureşti, între 2004 și 2005 a fost Consilier General al Municipiului București, Președintele Comisiei Juridice și de Disciplină la Primaria Municipiului București, apoi a început ascensiunea către un loc bun lângă Traian Băsescu. Din CV-ul public al Elenei Udrea:

Experienta profesionala

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, decembrie 2009 – februarie 2012
Ministrul interimar al Mediului, octombrie 2009 – decembrie 2009
Ministrul Turismului, decembrie 2008 – octombrie 2009
Consilier de Stat, seful Cancelariei Presedintelui, Administratia Prezidentiala, februarie 2005 – octombrie 2005
Consilier General al Municipiului Bucuresti, Presedintele Comisiei Juridice si de Disciplina, Primaria Municipiului Bucuresti, 2004 – 2005
Membru fondator Fundatia “PROEUROPA”, din 2004
Avocat stagiar din 1997, Cabinet Individual de Avocatura, “Udrea Elena Gabriela”, din 1999

De prin 2015 a fost pusă sub urmărire penală, parlamentarii au votat ca aceasta să fie anchetată, însă s-au opus arestului, așa că a fost cercetată sub control judiciar pe cauțiune (suma stabilită a fost de 5 milioane lei).

În prezent, doamna Udrea a început să se apropie de Dumnezeu, așa cum v-am mai spus acum ceva timp.

Dar iată că a făcut și pasul următor pentru spălarea păcatelor – Elena Udrea a intrat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, la buget. Declarațiile doamnei:

“Dorinţa mea e să mă pregătesc în consiliere pastorală tocmai pentru a putea să-i spijin pe cei care au probleme de natură emoţională, spirituală, care se pot trata inclusiv prin metode religioase. Pe viitor s-ar putea să mă înscriu chiar la facultate, dar momentan m-am înscris la master, pentru a putea fi cât mai repede aproape de cei care au nevoie de sprijin. (…) Cea mai puternică credinţă este credinţa în Dumnezeu. În ultima vreme, am citit multe cărţi tematice şi Biblia în primul rând”

“Am fost mereu o persoană credincioasă, însă nu am fost atât de practicantă a credinţei religioase cum sunt acum. Constat în viaţă mea cum lucrurile se întâmplă în mod miraculos şi fericit, datorită aceste credinţe puternice şi reale”

“Mă uit în biserici şi văd că oamenii vin să se roage pentru ei. Nu am văzut niciodată o rugăciune colectivă, pentru cineva din comunitate. Poţi să ai toţi banii din lume, dacă Dumnezeu nu te ajută, poţi să mori având toţi banii din lume necesari pentru tratament. E foarte important să ajuţi oamenii prin rugăciunea pentru cineva, nu pentru tine. Îţi aduce şi ţie mai mult bine”

Sursa

fericirea-elenei

Vă întrebați ce au în comun cele două doamne?

Ascensiunea și decăderea în viață și carieră, credința profundă, încercarea de spălarea a păcatelor și faptul că sunt curve. Se folosesc de creștinism pentru a se victimiza, a se pune într-o lumină mai bună și a atinge sufletele credincioșilor.

Iată, creștinii adevărați știu că Dumnezeu te iartă indiferent ce faci. Una a plecat dinspre creștinism și a ajuns panaramă, cealaltă era o panaramă și se îndreaptă către Biserică. Cumva universul s-a echilibrat.

stareta-udrea

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
4 Răspunsuri la “O măicuță cu gemene și o prostituată la teologie”
  1. daninn spune:
  2. Farcas Gelu Danut spune: