Acneea, boala care a pus capac medicilor sau boala folosită pentru profit?

Cel puțin o dată pe zi găsesc printre articolele site-urilor pe care le frecventez câte o soluție miraculoasă pentru rezolvarea problemelor cu tenul.

Desigur, cei ce scriu articolele acestea profită de disperarea oamenilor (și mai ales a adolescentelor) de a scăpa de acnee și mai aruncă din când în când câte o soluție la problemă.

Lăsând la o parte faptul că încă mi se pare incredibil cum cad oamenii în plasa acestor articolașe în care mai că le spune să facă și trei tumbe după ce beau lacrimi de vulpe și își fac masca cu praf de pe blana iepurilor, mai incredibil mi se pare faptul că doctorii au ajuns să vindece cancerul, dacă este descoperit într-o fază incipientă, dar nu pot vindeca acneea.

Eu am avut acnee, de diverse tipuri, începând cu vârsta de 11 ani și am fost la o grămadă de doctori, am luat o tonă de antibiotice, anticoncepționale și alte pastile, m-am dat cu o tonă de creme, am făcut zeci de analize, am cheltuit o avere și totul a fost degeaba.

Nu mai zic de dezinteresul unor profesori doctori renumiți la care mergeam la consult. Intram în cabinet, îmi spuneau să iau loc, nu puneau nicio întrebare și începeau să scrie o rețetă. Dacă întrebam când să revin la control, îmi spuneau “nu e nevoie”, de parcă ar fi siguri că îmi va trece. Uneori îmi venea să le zic la sfârșit: știți, eu nu pentru asta am venit, am o bubă în fund și vreau să vă uitați la ea.

Alții îmi spuneau, când aveam 20 de ani, că sigur se va rezolva dacă rămân însărcinată și până atunci îmi recomandau să stau mai mult la soare. Mă pufnea râsul.

Acea acnee nu a trecut după pubertate și singurele chestii care mi-au făcut bine au fost renunțarea la tona de dulciuri pe care o mâncam și la tentația de a scoate fiecare punctișor pe care îl vedeam pe față, măștile cu argilă și două creme –  La Roche-Posay Effaclar Duo+ și La Roche-Posay Effaclar Mat.

Între timp mi-am promis că nu mai merg la niciun doctor pe această temă, pentru că efectiv mi se par proști.

Voi v-ați găsit soluția miraculoasă la problemă?

 

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
22 Răspunsuri la “Acneea, boala care a pus capac medicilor sau boala folosită pentru profit?”
 1. Laura spune:
 2. Cezar spune:
  • Luna spune:
 3. Mada spune:
 4. Gogosharu' spune:
 5. Bianca spune:
 6. Ioana spune:
  • Arhi spune:
  • Ioana spune:
  • Luna spune:
  • Arhi spune:
 7. Leta spune:
 8. anatati spune:
  • Luna spune:
 9. Aurora spune:
 10. Ada spune:
 11. Ioana spune:
 12. Marian Ungureanu spune:
 13. Marian Ungureanu spune:
  • Luna spune: