Am început căutarea de talente și pasiuni

Fiica s-a făcut destul de măricică cât să poată să participe la niște activități extrașcolare. De fapt e timpul oricum să participe la niște activități, nu doar pentru că s-a făcut mare.

În primul rând, am tot observat-o prin casă și pe oriunde mergem, ea dansează tot timpul dacă aude muzică. Îi place, nu îi e rușine să fie în centrul atenției, nu îi e rușine să fie pe scenă, își stăpânește destul de bine emoțiile.

Ea spunea mereu că vrea să meargă la tenis. Noi am fi dus-o la tenis, dar pe unde am vorbit, au fost atât de serioși antrenorii, încât nu au mai sunat înapoi să ne spună în ce grupă poate să vină să se antreneze copilul. Prin urmare, după atâta seriozitate, am decis să o ducem la dansuri și să vedem dacă se pricepe și dacă îi place.

În al doilea rând, e vârsta la care are nevoie și de altă socializare decât cea din fața blocului sau cea de la școală. Mă rog, școala va fi din toamnă.

În al treilea rând, vrem să o lăsăm să încerce diverse activități, să descopere ce vrea și să nu aibă regretul că nu a încercat.

Inițial i-am căutat un curs de street dance, dar acolo unde am decis că va merge, cursurile de street dance pentru copii se țin din septembrie. Pentru a nu mai tărăgăna și pentru a nu se mai plictisi copilul pe acasă în vacanță, până în septembrie, am dus-o până la urmă la o oră de dansuri standard/latino.

Se pare că i-a plăcut. A repetat, a ascultat cu atenție ce spuneau instructorii. I-am spus dinainte că o mai aducem doar dacă i-a plăcut și mai vrea ea să vină. Deocamdată a spus că mai vrea, așa că de acum avem program de două ori pe săptămână.

La alegerea unui curs de dans și nu atletism sau eu știu ce alt sport a contribuit și faptul că, fiind fetiță, dansul o va face să aibă o ținută elegantă (de fapt are deja), să fie mai grațioasă și feminină și să îi crească flexibilitatea, iar ideea, în general, de a participa la un curs a fost aceea de a învăța să facă parte dintr-un grup cu o pasiune comună, de a socializa, de a-și crește coordonarea, atenția, echlibrul și rezistența fizică.

Aștept cu interes să văd cum va evolua și dacă nu va merge, vom mai căuta.

Mi-a plăcut atât de mult cursul, încât parcă m-aș duce și eu. 😀

1-dance

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
10 Răspunsuri la “Am început căutarea de talente și pasiuni”
 1. Iuliana spune:
  • Dojo spune:
 2. anatati spune:
 3. Radu-Mihai spune:
  • Luna spune:
  • Radu-Mihai spune:
 4. Stefablue spune:
 5. geo spune:
 6. Farcas Gelu Danut spune:
  • Luna spune: