Campania umanitară a unui preot ieșean și unul dintre motivele pentru care nu-mi e simpatică ortodoxia

Știți deja, majoritatea, că nu prea am treabă cu religia ortodoxă, ba chiar am căpătat o antipatie față de ea, antipatie care tot crește.

Și totuși mi-a atras atenția o campanie. Preotul Dan Damaschin, de la Maternitatea Cuza–Vodă din Iaşi, a inițiat o campanie drăguță – „Dăruim Speranţă”, campanie unică în țară – mai exact, un proiect de adopție la distanță a unor copii din județul Iași. Aproape 400 la număr.

Preotul, împreună cu voluntarii săi, vor avea grijă să ajute constant familiile fără posibilități, dar ai căror copii merg la școală și își dau interesul să obțină rezultate bune.

Proiectul a fost inițiat la începutul lunii iunie și deocamdată s-au anunțat 90 de persoane care doresc să contribuie lunar la ajutarea copiilor.

Pentru a-i ajuta pe copii să ducă o viaţă decentă, preotul îşi propune să-i ajute din donaţiile primite cu îmbrăcăminte şi încălţăminte adaptate fiecărui sezon, rechizite suficiente pentru întreg anul şcolar, materiale pentru activităţi vocaţionale, burse pentru continuarea studiilor de liceu şi facultate, meditaţii suplimentare cu profesori de specialitate, respectiv pachete cu jucării, alimente şi dulciuri sau excursii şi tabere în ţară.

Persoanele care vor să contrubuie la proiectul preotului ieşean Dan Damaschin îi pot scrie pe Facebook sau îl pot suna la numărul de telefon 0744.798.610.

Sursă citat – adev.ro/oakc0u

Genul acesta de campanie mi se pare că ar trebui să existe mai des prin comunitățile bisericești și îi urez sincer succes omului care dorește într-adevăr să facă ceva pentru semenii lui. Am tot respectul pentru acest preot și, în general, pentru oamenii care se implică sau inițiază astfel de campanii, indiferent de religia lor.

Desigur, sper că nu există niciun substrat murdar în această campanie, fiind obișnuită cu ceea ce se întâmplă prin țară când este vorba de donații, e normal să fiu măcar 1% sceptică atunci când apar inițiative care implică donații de bani.

Dar tot genul acesta de campanie îmi amintește de cât de nenorociți sunt în general capii bisericii ortodoxe, cum promovează ei învățăturile bibliei, iubirea față de semeni, iertarea și totuși se ocupă cu plantarea sămânței vinovăției în sufletele enoriașilor. Îi îndeamnă pe ei să fie buni și minunați, însă când vine vorba de realizat niște acțiuni umanitare sau implicare în comunitate, cât timp nu presupune vreun efort prea mare din partea bisericii, se bagă și ei, dar dacă efortul e prea mare și trebuie să își ia de la gură ca să facă ceva, devin invizibili precum duhul sfânt.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
2 Răspunsuri la “Campania umanitară a unui preot ieșean și unul dintre motivele pentru care nu-mi e simpatică ortodoxia”
  1. Stefablue spune:
    • Arhi spune: