Ce se aude la tine în apartament?

Excluzând veşnica bormaşină, care se aude în toate blocurile, am observat ceva azi noapte când, v-am spus deja, mă gândeam la oamenii care nu au aer condiționat pe căldura asta.

Deşi am plecat din Brăila de aproape 15 ani, de fiecare dată când revin aici, observ că sunetele specifice acestui bloc sunt aceleaşi, vecinii nu s-au schimbat și mă apucă nostalgia.

Pe locul I, de departe, voi pune sunetul pipiului vecinilor care cade direct în apa din wc, romantic, în mijlocul nopții. Neschimbat de când m-am mutat aici, atunci când aveam vreo 6 ani.

Pe locul II sunt vocile vecinilor (și conversațiile lor) care se aud în baie și sunetul apei din cadă care le scaldă trupurile. Geamurile de la baie ale acestui bloc dau către un spațiu care e ca o curte interioară închisă.

Locul III îl primește vecinul de dedesubt, care încă vorbește așa de tare la telefon, încât dacă uită vreodată vreun detaliu din conversație, i-l pot da eu liniștită. E ca și cum ar avea o arhivă umană, cu interfață nu foarte prietenoasă.

De-a lungul timpului am observat că fiecare bloc are ceva specific în sensul ăsta.

La tine acasă ce se aude cel mai des?

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
15 Răspunsuri la “Ce se aude la tine în apartament?”
 1. Sarpele spune:
  • Cristian S. spune:
  • Sarpele spune:
 2. saint spune:
  • Mimanu spune:
 3. Răzvan spune:
 4. liviu spune:
  • Luna spune:
 5. Cam spune:
  • Arhi spune:
 6. daniel spune:
 7. Alex spune:
 8. andrei spune:
 9. Victor spune:
 10. alina spune: