De ce își lasă oamenii copiii să fie grași?

În ultima vreme circulă pe internet povestea unui băiețel de 10 ani din Indonezia.

Acest băiat, pe numele său Arya Permana, cântărește 192 kg. Cum s-a ajuns în această situație?

Să vedem. Părinții lui spun că sigur suferă de vreo boală, dar doctorii la care au fost nu au găsit nimic în neregula la el. Tot părinții lui spun că după vârsta de doi ani a început să se îngrașe și de atunci nu s-a mai oprit. De asemenea, cică băiatul are o poftă de mâncare ieșită din comun și trebuie să fie hrănit de cinci ori pe zi și poate mânca chiar și cât doi oameni la o masă.

Tatăl câștigă cam echivalentul a 122 de euro pe lună și deja se împrumută de bani ca să își poată hrăni copilul, iar mama spune că e prea gras, dar nu îl poate lăsa să sufere și să nu îi mai dea să mănânce. S-au cam alarmat cu privire la greutatea lui se pare, dar asta pentru că deja nu mai poate să meargă singur, nu se mai duce la școală și are probleme cu respirația.

Eu mă gândesc că ar fi trebuit să fie alarmați mai demult, nu acum când săracul copil nu se mai poate deplasa. Mi se pare incredibil cum au putut acești părinți să își lase copilul să ajungă așa. Dar să îl vedeți și voi pe băiat, că poate nu ați avut ocazia.

Lăsând la o parte acest caz particular, de ceva vreme am tot văzut prin oraș copii grăsuți și pur și simplu nu înțeleg cum poți tu, ca părinte, să vezi că ți se îngrașă copilul și totuși să îl îndopi în continuare? Desigur, nu iau în calcul cazurile de oameni bolnavi de glandă, da? Am văzut la plajă băieți cu țâțe și fetițe cu celulită.

Chestia asta cu îngrășatul copiilor mi se pare cam ca atunci când își botează copilul Mercedesa sau Bond. Mi se pare că își bat joc pur și simplu de viața pe care au adus-o pe pământ. Intră în responsabilitatea de părinte și să aibă grijă de sănătatea lui, nu doar să-i facă toate mofturile și apoi să se plângă că nu știu cum a ajuns copilul așa.

Și nu îmi vin în cap decât două întrebări: de ce fac oamenii copii? (vă rog, alte răspunsuri decât “din greșeală”)  și de ce nu au grijă de ei dacă tot îi fac?

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
16 Răspunsuri la “De ce își lasă oamenii copiii să fie grași?”
 1. ady-p spune:
  • Luna spune:
  • Arhi spune:
 2. mike spune:
 3. Ioana spune:
 4. crawlerp spune:
  • Luna spune:
  • Arthur spune:
 5. gigi spune:
 6. Jo spune:
  • mihaela spune:
 7. Independent spune:
  • Luna spune:
 8. Ada spune:
 9. mihaela spune:
 10. Stefablue spune: