De la o introvertită către extrovertiți

Ca o introvertită ce sunt, introvertită din aia ca la carte, din aia care nu ar țipa după ajutor nici dacă e atacată de rechini, aș dori să le aduc la cunoștință oamenilor extrovertiți faptul că nouă ne place tăcerea și nu este deloc incomodă.

Am observat că oamenii extrovertiți simt nevoia să umple mereu spațiul și timpul din jurul lor cu o conversație cât de mică, cu o remarcă, cu o povestioară, orice, numai să nu lase tăcerea să se așterne.

Noi, ăștia introvertiți, nu vrem să fim distrați de restul oamenilor, ne place să purtăm conversații doar atunci când acestea au o utilitate, nu vrem să vă știm toate problemele, trăirile, amintirile și gândurile, decât dacă chiar simțiți nevoia să vă fie dat un sfat sau să fiți ajutați cu o părere.

Ne place să purtăm conversații, dar interioare, cu noi înșine. Nu ne place să fim trași de limbă și apreciem atunci când suntem luați la întrebări pentru că vă pasă de răspunsul nostru, nu doar ca să aflați niște bârfe. Nu ne este rușine sau teamă să ne exprimăm punctul de vedere public, atunci când avem niște baze solide sau când considerăm că este nevoie de intervenția noastră, dar nici nu ne dăm cu părerea aiurea, doar ca să fim auziți. Ne place să ascultăm și să analizăm. Da, de fiecare dată când stați de vorbă cu un introvertit fiți siguri că sunteți analizați până la cel mai mic amănunt, chiar dacă pare că vă ascultă cu interes și atât.

Pe noi ăștia introvertiți ne enervează oamenii care sunt extrem de veseli și entuziasmați tot timpul și nu pentru că noi nu am fi veseli sau nu ne-am bucura de viață, doar că veselia asta exagerată și exprimată gălăgios ne invadează cumva spațiul personal și, de multe ori, dă impresia de falsitate, dacă nu chiar este falsă.

Nu avem nevoie de bufoni să știți, puteți să fiți relaxați în preajma noastră.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
14 Răspunsuri la “De la o introvertită către extrovertiți”
 1. Catalin fdd spune:
 2. vega spune:
  • Luna spune:
  • seba18 spune:
 3. Lucifer spune:
 4. Ciobi spune:
 5. anatati spune:
  • E spune:
  • Arhi spune:
  • Sarpele spune:
  • anatati spune:
  • Arhi spune:
  • Sarpele spune:
 6. rsha spune: