Diferențe culturale la Rio și nu numai

Ieri mi-a atras atenția o poză care a surprins foarte bine diferențele culturale dintre echipa Egiptului și cea a Germaniei.

Nici nu îmi pot imagina cum o fi ca una să joace îmbrăcată din cap până în picioare, încălzită și cu libertatea de mișcare ușor îngrădită, uitându-se la cealaltă care are cel mai comod echipament posibil. Mă mir că le-au dat voie să iasă din casă să joace volei.

cultural-differences-olympic-games-lucy-nicholson-rio-de-jeneiro

Sursa: boredpanda

Între timp, s-au mai desfășurat ceva competiții, printre care și gimnastica feminină pe echipe. Am fost foarte impresionată de evoluțiile fetelor, ale tuturor și mi-a părut sincer rău când a căzut o chinezoaică, fapt care a dus la clasarea Chinei pe locul III, dar așa e în sport. Poți să repeți de mii de ori și să iasă bine, iar la concurs o săritură necalculată bine să te tragă înapoi.

Mi-au plăcut americancele, care s-au detașat binișor față de restul echipelor, ceea ce a arătat că nu e doar o întâmplare faptul că au luat aurul.

Comentatoarea însă, din nou, în loc să comenteze ceea ce vede frumos în fața ei, făcea ce făcea și își mai amintea din “tinereți” cum România era minunată cândva la gimnastică. Zic să trecem peste trecut și să o mai lăsăm pe Nadia, că Nadia a fost în 1976. Să comentăm performanțele pe care le avem acum în față.

Ah, da, era să uit. Mi-a mai atras ceva atenția, o diferență mare de greutate între Amy Tinkler și oricare dintre chinezoaice.

Ca idee, în ultima poză este Shang Chunsong, 20 de ani, 1.42 m, 35 kg. De vârstă nu putem fi foarte siguri, dar de restul da.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
14 Răspunsuri la “Diferențe culturale la Rio și nu numai”
 1. m spune:
  • Luna spune:
  • m spune:
  • Arthur spune:
 2. Serj K spune:
 3. Emil spune:
  • Arhi spune:
 4. andrei spune:
 5. ana spune:
  • Luna spune:
 6. Mara spune:
  • Luna spune:
 7. Mara spune: