Elevii de nota 10

De câteva zile mă disperă știrile despre evaluarea națională. Evaluare care oricum e din ce în ce mai ușoară.

După știrile despre evaluare, au început să apară știrile despre copiii care au luat nota 10 la evaluare. Felicitările mele sincere, sper sincer că acești copii fac asta pentru că vor ei. Sunt absolut convinsă că sunt bucuroși de rezultatele obținute și că au muncit pentru ele.

Acum problema mea apare atunci când încep știrile despre copiii care au avut 10 pe linie în toți anii de școală. TOȚI. Voi vă dați seama că în generală se fac minim 14 materii anual? Desigur, diferă numărul de la an la an. Atâtea am numărat fără să mă gândesc prea mult.

Îmi pare rău, dar în mintea mea, atunci când cineva e capabil să ia 10 la atâtea materii, ceva nu e în regulă. Ori cu copilul, ori cu sistemul. Tind să cred totuși că e sistemul. Copilul se străduiește cât poate, iar sistemul îi dă 10 la mai multe materii dacă ia 10 la materiile considerate importante. Ceea ce nu e corect. Nicăieri în viață nu va mai întâlni sistemul ăsta permisiv de notare.

Săracul va trăi cu impresia că el e perfect, iar la prima notă mai mică primită în viață, s-ar putea să fie dărâmat.

Oare când o să fie și școala românească corectă? Oare n-ar fi drăguț ca profesorii să nu știe notele elevilor de la celelalte materii și să-i noteze pe toți obiectiv?

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
14 Răspunsuri la “Elevii de nota 10”
 1. Ady spune:
  • Luna spune:
  • Arhi spune:
  • Ady spune:
 2. Emil spune:
 3. andrei spune:
 4. dyna spune:
  • monica lauleanu spune:
  • Arhi spune:
 5. Dan spune:
 6. Iulia spune:
  • Luna spune:
 7. DeeDee spune:
 8. gigi spune: