Gândește-te bine înainte să-ți iei o pisică

Posibil să fie mai mult un articol pentru doamne acesta, dar e bine să știe și bărbații unele lucruri, ca să știe cum să argumenteze atunci când nevestele/gagicile lor vor pisică.

Acum vreo doi ani, ca aproape toate femeile, m-a apucat obsesia că vreau și eu un animaluț prin casă.

Am stat și m-am gândit bine: pești/țestoase sau hamsteri nu voiam, că sunt prea mici și interacțiunea cu ei e prea mică, de papagali parcă mi-e cam milă să-i țin în colivie și fac gălăgie de la prima oră, iar câne aș fi vrut, dar nu prea puteam să am grijă de un câine, fiind plecată de acasă minim 10 ore.

După o analiză atentă a situației, am ajuns la concluzia că mi-ar plăcea foarte mult o pisicuță drăguță cu care să stau în brațe, să dormim amândouă, să o flocăi toată ziua și să ne alergăm prin casă jucându-ne. Așa îmi aminteam eu pisicuțele de când eram mai mică și așa am văzut eu pe la oamenii femeile cu pisici.

Și astfel am decis eu să îmi iau o pisică. Nu motan, pentru că știam că își marchează teritoriul și urina lor pute. Pute de o scoți numai cu foarfeca sau, după caz, dărâmând pereții.

Și am adoptat eu această frumoasă pisicuță.

Adorabilă. Pare. M-am bucurat ca o mămică a cărui copil renunță la pampers când am văzut că s-a dus la litieră din prima și absolut niciodată nu a făcut prin casă. Am avut o problemuță cu ea cu o otită care nu mai trecea și din cauza picăturilor uleioase pe care i le puneam era mereu cam jegoasă, că aduna tot praful din casă, însă după ce am scăpat de problemă, pisica creștea și se făcea ca Ileana Cosânzeana.

Însă lucrurile nu au fost DELOC așa cum aș fi vrut eu să fie. Toate miturile alea de pe 9gag cu “cat plotting revenge/to kill you”, “pisicile nu au stăpâni, au sclavi”, etc, sunt adevărate. TOATE. Rar găsești o pisică normală.

O pisică nu te lasă să o mângâi decât când are ea chef (cred ca de aici păsăricilor li se mai spune și pussy; sunt foarte moody așa), lasă o tonă de păr, e mofturoasă la mâncare, te trezește dimineața (n-ai șanse să adormi după ce aude că a sunat alarma de la ceas), aleargă ca nebuna noaptea prin casă, te trezești că îți atacă picioarele prin casă și te zgârie, pentru că atunci are ea chef de joacă, se urcă absolut peste tot și se bagă în toate locurile pe care nici nu ți le imaginezi, se așează fix pe hainele pe care doar ce le-ai spălat/călcat, se freacă de tine fix după ce te-ai curățat de păr și multe altele. Puteți să mai completați voi, sunt sigură că am uitat de multe chestii.

Ideea e că pisica devine o mobilă costisitoare care lasă mult păr. Aproape toți oamenii cu care am vorbit mi-au spus că și pisicile lor sunt la fel. Nu sunt deloc așa drăgălașe cum ar fi vrut. Sunt niște demoni. Motanii în schimb sunt mai iubitori și le place să stea în brațe, să fie mângâiați și adorați.

Problema cea mai mare a fost însă, când am descoperit că soțul e alergic la pisică și astfel pisica a ajuns să locuiască în Brăila, la ai mei. Unde pe mama a exasperat-o părul, iar soțul deja știa că atunci când intrăm în Brăila trebuie să își ia picăturile pentru alergie și că va sta în următoarele 2 zile cu ochii umflați și roșii.

Și totuși acestei probleme i s-a găsit o soluție, întâmplător. Maică-mea tot voia un aspirator nou. Și i-am spus să ia unul cu filtrare prin apă, că adună foarte bine praful și părul. După trei zile în Brăila, ne-am dat seama că Cetin nu și-a luat siropelul și alegia lui nu exista, deși pisica se plimbă nestingherită prin toată casa, că doar ea este stăpână aici. Și nici nu mai avem o tonă de păr pe haine, deși avem tricouri negre.

Acum aș fi vrut să iau pisica înapoi la București, dar așa a dracu’ cum e, s-a atașat tata de ea și nu vrea să mi-o dea înapoi.

În fine, de fapt concluzia era să nu vă lăsați păcăliți de drăgălășenia pufoșeniilor, sunt niște demoni ascunși în interior.

13487514_1074101506003086_1043999442_n

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
14 Răspunsuri la “Gândește-te bine înainte să-ți iei o pisică”
 1. Stefablue spune:
  • Luna spune:
 2. Vali spune:
  • Luna spune:
 3. Jo spune:
  • Luna spune:
 4. CID spune:
 5. mike spune:
 6. DeeDee spune:
  • Luna spune:
 7. parintele spune:
 8. Cristina spune:
  • Luna spune:
 9. M Andrei D spune: