Împrietenirea mămicilor pe facebook

Printre fenomenele feisbuciene sezoniere bine cunoscute – cereri în căsătorie, explozii de poze cu bebeluși sau pisici, poze cu rapiță, poze de la nuntă și din luna de miere, poze de la sală, cuțofili care ar omorî un copil pentru bunul trai al maidanezilor –  se numără și împrietenirea bruscă a proaspetelor mămicilor.

Așa cum grasele sau urâtele se împrietenesc pe facebook și se complimentează unele pe altele public, ca să vadă lumea că ele sunt frumoase și plăcute, așa apare și fenomenul de împrietenire și revenire la relații mai bune a proaspetelor mămici.

După naștere, în prima etapă, mămicile încep să umple timeline-ul cu sute de poze și așteaptă să le fie admirat și lăikuit pruncul, apoi, în a doua etapă, încep să treacă pe la toate prietenele lor sau colegele lor de muncă și pe la cine mai au ele prin lista de prieteni și vânează pozele cu copiii lor, pentru a le da like-uri și a lăsa comentariile tipice “frumoșilor”, “scumpelor”, “pupici”, “cei mai frumoși”, “superbi”, etc. completate de multitudinea de emoticoane pe care facebook le pune la dispoziție. Acest comportament apare în speranța că, la rândul lor, prietenii de pe facebook se vor întoarce și pe profilul lor și le vor complimenta copilul minunat. Cel mai minunat, nu doar minunat.

Am așa o întrebare: vouă nu vă e rușine de voi, ca după ce vă porcăiți și vă bârfiți nu știu câți ani, după ce faceți un copil să deveniți brusc false prietene? Ce vă iese din asta?

Acest comportament este peste măsura înțelegerii mele, nu aș complimenta o poză sau o persoană care nu îmi place niciodată. Dacă am spus cuiva că e frumos/frumoasă, înseamnă că aceea e părerea mea. Așa cum nu dau nici like-uri din politețe, nici complimente nu fac din politețe.

Da, știu, sunt cam hateriță, dar în afară de asta, vouă nu vă prea place să auziți adevărul.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
4 Răspunsuri la “Împrietenirea mămicilor pe facebook”
  1. Mishu spune:
  2. random woman spune:
    • Arhi spune:
    • Romeo spune: