Încercarea unui stat civilizat de a scăpa de imigranții nedoriți

Am citit despre faptul că Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a considerat că sunt necesare niște măsuri de securitate după atacurile ce s-au ținut lanț în ultima vreme.

O măsură bună ar fi fost interzicerea unor categorii de oameni, filtrați după religie/sex/proveniență, însă nu e civilizat să faci așa ceva, se încalcă drepturile omului și constituția, așa că se va încerca altfel, momentan prin a interzice burka.

Thomas de Maiziere, va propune un plan de măsuri de securitate antiteroriste adiţionale, după seria de atentate care au zguduit în ultima lună landul bavarez, printre care se numără o interdicţie pentru purtarea burka de către femeile musulmane

Sunt foarte curioasă dacă această măsură va fi acceptată, dar sunt și mai curioasă dacă și ce reacții vor fi din partea musulmanilor. Mai ales a celor care locuiesc de ceva timp deja în Germania. Practic obligă niște oameni pentru care religia este foarte importantă să facă niște alegeri: să renunțe la a-și acoperi femeile, să și le lase în țară când merg în Germania sau să nu mai meargă deloc în Germania. Ultima variantă ar fi probabil cea dorită de către nemți.

Interdicţii asupra purtării burka de către femeile musulmane există în alte state europene, precum Franţa, Belgia, dar şi în mai multe localităţi italiene.

Iată o încercare elegantă de a folosi discriminarea religioasă, fără a o face să pară discriminare, dar pe care nu o condamn deloc. E statul lor și vor să îl apere prin orice mijloace.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
5 Răspunsuri la “Încercarea unui stat civilizat de a scăpa de imigranții nedoriți”
  1. Mokele spune:
  2. Sarpele spune:
    • Ady spune:
    • mihai007 spune:
  3. andrei spune: