Legalizarea eutanasierii umane: o fi necesară?

Spre rușinea mea, a ignoranței mele și a bulei de sticlă în care trăiesc, nu am știut până azi că există țări în care eutanasierea umană este legală și se face la cerere în anumite condiții prevăzute de lege.

Am aflat despre acest lucru citind o știre despre olandezul de 41 de ani care a decis că singura modalitate de a scăpa de dependența de alcool este moartea. Omul a încercat în 8 ani 21 de clinici de dezalcoolizare, însă nu a scăpat de viciul său. Nu discutăm despre faptul că n-a avut destulă voință sau cine știe prin ce depresie trecea omul și nu și-a putut reveni, ci despre faptul că asta l-a făcut pe el fericit și că a avut curajul de a lua o astfel de decizie.

Dar știați că anul trecut aproximativ 5500 de olandezi au recurs la eutanasiere? Nu ar fi o măsură bună de adoptat în mai multe țări, dacă nu la nivel mondial? Sunt o grămadă de oameni care și-ar dori să moară altfel decât printr-un act de sinucidere, majoritatea neavând curajul să o facă și până la urmă, de ce nu, dacă asta consideră ei că e mai bine, iar viața lor e un chin? Și-așa planeta este suprapopulată.

Important ar fi doar ca uciderea autorizată să nu scape de sub control și să fie reglementată cât mai bine, așa cum zic și politicienii britanici care urmăresc cu atenție și îngrijorare.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
5 Răspunsuri la “Legalizarea eutanasierii umane: o fi necesară?”
  1. George spune:
  2. Iulian spune:
  3. super_fotbal spune:
  4. nea_omat spune:
  5. Jo spune: