Moartea videocasetofoanelor

Funai Electric, compania care a funcționat 33 de ani ca producătoare de videocasetofoane a decis că după luna aceasta va opri producția.

Apariția DVD-urilor și a Blu-ray-urilor a înlocuit treptat casetele video, iar compania a ajuns să aibă vânzări de maxim 750.000 aparate/an, față de 15 milioane, câte avea în trecut.

Să ținem un moment de reculegere în memoria casetelor și aparatelor video care ne-au înfrumusețat anii tinereții/copilăriei.

Ai mei mai au un video prin Brăila, habar nu am câți ani o avea, pentru că eu m-am născut cu el în casă. El a fost babysitter-ul meu uneori, atunci când ai mei plecau la muncă și mă lăsau în fața tv-ului, pentru că nu aveau cu cine să mă lase. N-am idee cât de des s-a întâmplat, dar mi-au spus că eram fascinată de caseta mea cu desene, majoritatea cu Mickey Mouse și Pluto. Acolo unde mă lăsau, acolo mă găseau.

Eu știu asta doar din povești, eram prea mică să îmi amintesc, dar țin minte că foloseam video-ul la câțiva ani la fel cum butonează (sună dubios atinge, nu?) fiul telefoanele, cu ochii închiși. A, și aveam un derulator de casete sub forma unei mașini roșii.

O altă casetă pe care mi-am dorit-o mult și am primit-o pe la 7 ani, a fost cu Țestoasele Ninja, din păcate țin minte că era ceva stricat la ea și nu mergea toată. Până să mă fac eu mai mare și să vreau să văd filme, deja aveam calculator. Am sărit direct în altă eră tehnologică. Eu mi-am văzut filmele de pe CD, dar știu că voi, majoritatea, vă strângeați o grămadă la cineva care avea video și vă uitați înghesuiți la filme. Motiv de dus fetele acasă și de bulănit.

Vă mai amintiți la ce vă uitați la video sau erați prea preocupați de ce se afla pe lângă voi?

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
10 Răspunsuri la “Moartea videocasetofoanelor”
 1. mike spune:
 2. handocad spune:
 3. anatati spune:
 4. Psionics spune:
 5. mihai007 spune:
 6. Alucostică spune:
 7. kla2005 spune:
 8. corny spune:
  • Arhi spune:
  • Serj K spune: