Momentul perfect pentru a te căsători

Mă uitam mai demult la un film, nu mai țin minte cum se cheamă, în care un tip tot aștepta momentul perfect pentru a o cere de soție pe iubita lui. Și chiar se iubeau, nu erau împreună din obișnuință sau alte motive.

Niciodată nu făcea pasul, deși căra cu el un inel mereu, pentru că voia să fie totul perfect, să fie romantic, să fie ceva de neuitat pentru iubita lui. Pe scurt, voia să aleagă un moment perfect.

Problema e că nu a mai apucat să îi facă acea bucurie iubitei sale, pentru că el a murit. A murit cu regretul că nu a făcut pasul mai devreme.

Știți că mulți oameni mint că motto-ul lor în viață este Carpe diem! și de fapt nu se bucură de nimic la maxim pentru că niciodată nu se consideră destul de pregătiți?

Cam așa e și când vine vorba despre căsătorie. Multe cupluri nu se consideră niciodată pregătite pentru a face acest pas. Întotdeauna găsesc tot felul de motive să nu o facă – nu mi-am terminat masterul, nu mi-am terminat doctoratul, nu am un job prea bine plătit, nu avem unde să locuim că nu ne permitem să ne cumpărăm o casă, etc.

Alte probleme ar fi și anumite gânduri pe care fiecare le are în sinea lui, dar nu le exprimă niciodată cu voce tare – oare e persoana potrivită? oare o fi mai bine cu altcineva? oare nu ne grăbim? oare nu suntem prea tineri? – și alte dileme existențiale.

Desigur, există și posibilitatea ca acele cupluri să existe încă doar din obișnuință, din nesiguranță, din dorința de a nu rămâne singur/singură, din cauza faptului că și-au început viața sexuală împreună sau pentru că deja sunt împreună de mulți ani și ar fi păcat să se despartă acum și tot felul de motive care sunt orice, dar nu iubire, nimic care să constituie o bază solidă pentru un cuplu. Ar trebui să știe că lucrurile nu vor deveni mai bune, dacă de ceva timp nu merg prea bine, decât dacă fac amândoi ceva în acest sens și iubirea nu va apărea dacă nu există.

Problema e că oamenii nu își dau seama că își iau un alt angajament în cuplu atunci când decid să se căsătorească, că acel cuplu devine o familie, nu doar un parteneriat. Știu, da, am auzit că nu o hârtie te leagă de cineva, dar dacă există iubire, o hârtie te face fericit pentru că practic vă schimbă statutul.

Și da, știu că există și oameni care nu vor să se căsătorească și le este bine împreună așa cum sunt ei. E decizia lor și nimeni nu o contestă.

Numai că multe cupluri spun că vor să se căsătorească, dar niciodată acum. Întotdeauna momentul căsătoriei este plasat undeva în viitor, după ce vor face tot ce și-au propus ei, ca să fie totul perfect înainte de face acel pas.

Știți ce cred eu? Dacă niște oameni se iubesc și vor să se căsătorească, ar trebui să o facă, nu să amâne o chestie importantă pe baza unor neîmpliniri materiale sau studii neterminate. Sunt convinsă că există o grămadă de gagici care sunt într-o relație de ceva ani și tot așteaptă, poate, poate în sfârșit va scoate și iubitul lor inelul magic și va pune întrebarea aia nenorocită.

Hotărâți-vă, domnilor, e posibil să se plictisească și ele la un moment dat și cu siguranță există alții care ar vrea s-o ia de soție. Să știți că amânarea acelei întrebări nu îmbunătățește situația și nici imaginea voastră în fața lor. Adică nu prea emanați siguranță, chestie pe care femeile și-o cam doresc.

Hotărâți-vă, doamnelor, nu sunteți singurele păsărici din univers și e posibil ca omul de lângă voi chiar să își dorească o familie, iar dacă voi tot afirmați că nu prea e momentul acum, s-ar putea să se plictisească și să își schimbe opțiunea.

Ca să zic așa, dacă nu sunteți prea hotărâți, de ce mai stați împreună? Vreți să vedeți dacă apare ceva mai bun pe parcurs? Sau care e ideea?

Ia spuneți, când a fost momentul potrivit pentru voi?

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
14 Răspunsuri la “Momentul perfect pentru a te căsători”
 1. Andi spune:
  • Arhi spune:
  • Luna spune:
  • Andi spune:
  • mihai007 spune:
 2. Roxi spune:
 3. anatati spune:
  • Luna spune:
  • anatati spune:
 4. liviu spune:
 5. Mimanu spune:
 6. OanaS spune:
 7. Carmencita spune:
 8. Madalina spune: