N-ai voie să pari sărac când ieși din casă

A devenit un fel de regulă socială faptul că atunci când ieșim din casă trebuie să impresionăm prin ceva. Să fim serioși, nimeni nu poartă haine incomode sau extravagante doar pentru a se simți bine în propria piele. Majoritatea am pleca de acasă în pijamale dacă s-ar putea.

Din momentul în care ieșim din casă și până când intrăm înapoi, cei din jur, cu care nu avem un contact direct, ne analizează din trei motive: pentru a ne critica, pentru a se compara cu noi și, mai rar, pentru a ne admira. Mai există însă și categoria de oameni care ne analizează pentru a ști cam ce atitudine să aibă față de noi – ăștia sunt cei care oferă niște servicii.

Ați fost vreodată într-un local să comandați ceva foarte ieftin? Ați simțit că îl deranjați pe chelner din celelalte activități ale lui foarte importante, iar voi sunteți niște paraziți care nu aveți ce căuta acolo? Vă priveau și vă spuneau “Săracilor, dacă nu aveți bani, stați naibii acasă, că eu am venit la muncă să fac o spăguță bună, nu să fiu sclavul altor sclavi”?

Mie mi s-a întâmplat la un restaurant ca printre alte chestii comandate, să cer și o pizza margherita. Nu pentru că aia era cea mai ieftină, așa cum s-a văzut în următoarea oră în ura și indiferența din ochii chelneriței, ci pentru că aia îmi place. Nu îmi place pizza încărcată cu o grămadă de chestii.

Am observat atitudinea asta și când am intrat în magazine de haine scumpe. Dacă am avut tupeul să mă uit la ceva mai ieftin sau ceva redus, deja vânzătoarea s-a simțit superioară și i-a fost greu să mă bage în seamă sau să mă ajute cu ceva. Nu înțeleg atitudinea asta, mai ales că ea, cu salariul pe care îl are, nu cred că poate cumpăra două articole de acolo, nici măcar reduse.

Dacă nu ați trecut prin situații asemănătoare, intrați într-o reprezentanță Porsche îmbrăcați în pantaloni scurți și șlapi și vedeți cine e primul care vă bagă în seamă sau vă privește insistent – bodyguard-ul sau reprezentantul de vânzări?

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
21 Răspunsuri la “N-ai voie să pari sărac când ieși din casă”
 1. Alexandru spune:
 2. gigi spune:
 3. SuberekPower spune:
  • Arhi spune:
 4. Andreea D. spune:
 5. Florin spune:
 6. Rasta spune:
  • Vlad spune:
 7. Laufer spune:
 8. ametistul spune:
  • m spune:
 9. Giumbix spune:
  • Vlad spune:
  • Arhi spune:
  • Arhi spune:
 10. Alex spune:
  • Luna spune:
 11. ratza spune:
 12. Gabi spune:
 13. Miruna spune:
 14. Ciprian Lospa spune: