Octavian Bellu nu mai ține minte pe cine a bătut, importante sunt rezultatele

Știm cu toții că pentru a face gimnastică de performanță copiii sunt chinuiți de mici, fac o grămadă de sacrificii și de multe ori ne întrebăm dacă este chiar alegerea lor să facă acel sport.

Ei bine, ieri am citit un articol despre cartea Mariei Olaru și dezvăluirile pe care le face aceasta despre antrenorul ei, Octavian Bellu. Nu aș putea spune că m-a șocat prea tare atitudinea antrenorului, era ceva știut, doar nespus public. Având în vedere regimul în care se trăia, contau doar rezultatele obținute, nu și metoda prin care erau “motivați” tinerii. Desigur, mă întreb și eu, ca mulți alții, de ce fosta gimnastă nu a povestit aceste lucruri mai devreme, poate ar fi schimbat ceva pentru fetele care au fost și încă sunt chinuite.

Astăzi, în urma agitației create de articolul de ieri, a apărut reacția antrenorului Bellu, care se autocaracterizează ca fiind un profesor sever, dar susține că nu a bătut pe nimeni, că nu își mai amintește exact ce se întâmpla în sală acum 16 ani și că perfomanța se face cu sacrificii. Oare poți uita cum brutalizezi niște copii?

Voi cumpăra și eu acea carte, pentru că, deși întotdeauna mi-a plăcut gimnastica, vreau să știu și eu prin ce au trecut fetițele pe care le vedeam mereu zâmbitoare la competiții. În același timp, mă bucur de declinul gimnasticii românești. Era și timpul să fie descurajată cumva împingerea copiilor către un mic “iad”, doar pentru a satisface privirile publicului încântat de mișcările lor grațioase.

MariaOlaru

Foto

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter