Acasă Internațional ONU: Lumea va asista la cea mai mare foamete din ultimele decenii

ONU: Lumea va asista la cea mai mare foamete din ultimele decenii

473

În cazul în care coaliția condusă de Arabia Saudită nu va permite accesul ajutoarelor umanitare în Yemen, aceasta va provoca „cea mai mare foamete pe care a văzut-o lumea de multe decenii, cu milioane de victime”. Avertismentul a fost formulat de șeful Biroului ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

După o intervenție cu ușile închise în fața Consiliului de Securitate, oficialul ONU a precizat jurnaliștilor, potrivit AFP, că a cerut „reluarea imediată” a ajutorului umanitar către populația yemenită, proces întrerupt de la începutul săptămânii.

ONU a făcut apel marți la Arabia Saudită să pună capăt blocadei ce împiedică aducerea de ajutoare în Yemen, în timp ce această țară se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară de pe planetă.

„Operațiunile umanitare sunt blocate ca urmare a închiderii ordonate de către coaliția condusă de Arabia Saudită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului ONU pe probleme umanitare, Jens Laerke, într-o conferință de presă.

„Dacă aceste canale (…) nu sunt menținute deschise, atunci va fi catastrofal pentru oameni”, a afirmat Laerke, cerând coaliției să lase să intre „hrană, carburant și medicamente”, în timp ce circa șapte milioane de persoane din Yemen trăiesc în condiții aproape de foamete.

citeste mai mult: digi24.ro

(Visited 54 times, 1 visits today)