Părinți din epoca de piatră

De fiecare dată când intru în școală sau grădiniță mă minunez de cât de în urmă suntem încă noi ca popor și cum am face orice să mulțumim profesorii. Mă rog, noi ca popoare amestecate.

Acum suntem în perioada ședințelor pentru Moș Nicolae și Moș Crăciun. Perioada decartării de bani.

În primul rând suntem foarte intoleranți și needucați. Femeile sunt încă mahalagioaice.

La școala unde merge fiica, părinții nu au voie să intre dimineața nici măcar în curtea școlii, însă sunt câțiva copii care sunt duși de mămici până în clasă. S-au certat ca la ușa cortului în clasă pe motiv că una dintre ele are voie să ducă copilul dimineața până în bancă. “Da’ ea de ce are voie și noi nu”, “Vreau și eu să-mi duc copilul”, “De ce copilul meu să meargă singur până în clasă?”. Da, mămicile care o să-și țină copiii de puță în timp de fac pișulică până la 10 ani.

Femeia avea un motiv întemeiat pentru care a cerut să intre în clasă cu copilul, dar invidia a fost mare și s-a lăsat cu “da’ de ce te răstești la mine”, “hai mai taci din gură”, “gata, ce ai sărit de cur în sus așa”.

După ce s-a trecut de asta, s-a ajuns la subiectul păduchi. Da, în anul 2016 încă se discută despre păduchi în colectivitate, iar cele care erau cele mai pornite împotriva școlii care e de vină pentru situație erau pirandele. #nojoke. “sigur a luat de aici, că nu se joacă cu alți copii fata mea, mai ales acum că e frig și nu iese din casă. de ce primiți copiii cu păduchi la școală? am spălat-o cu șapte șampoane și nu scapă” – spuseră ele în timp ce-și răsuceau codițele lungi și slinoase între degete. Normal că nu scapă dacă păduchii îi dai tu.

În al doilea rând, nu știe nimeni între părinți cine are o situație mai modestă acasă, dar țin ei să se evidențieze ori prin certuri pe motiv de ce cadou luăm copiilor la serbare – “să fie la fel, că poate nu avem toți posibilități, lasă să ia fiecare acasă ce vrea, de ce să sufere copilul meu când vede alt cadou la colegi”. În schimb, ce pachete de oferte cu poze de Crăciun sunt alese de majoritate? Cele mai scumpe normal, să se vadă că dau tot ce e mai scump pentru copil, nu contează că ăla cel mai scump e un rahat inutil, față de alte oferte.

În plus, față de absolut tot ce se dorește a se pregăti pentru perioada ce urmează, se acceptă orice sugestie cretină dată de dascăl, se mai aruncă o grămadă de bani și, așa cum era de așteptat, are profesorul pe cineva care să fie Moș, pe cineva care e animator, pe altcineva care organizează petreceri, încă cineva care face pachețele mișto pentru Moș Nicolae și tot așa. Și facem tot ce spune, să nu supărăm cumva dacă avem o altă doleanță.

Părinți supuși ca în fața unui zeu.

A și da, nu s-a trecut încă peste “vine ziua doamnei, să punem bani să-i luam ceva frumos”.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
12 Răspunsuri la “Părinți din epoca de piatră”
 1. Miruna spune:
  • Maria_Mea spune:
 2. Jo spune:
  • Luna spune:
  • Arhi spune:
 3. DD spune:
  • gigi spune:
 4. Harțag spune:
 5. anatati spune:
  • Luna spune:
  • Arhi spune:
  • anatati spune: