Se lucrează la simplificarea birocrației: azi, cazierul judiciar

De astăzi, 11 iulie, puteți să țopăiți într-un picior de fericire. S-a mai încălzit apa din România cu un grad, țara a mai făcut un pas timid înainte.

De acum înainte, pentru obținerea cazierului judiciar, în primul rând nu mai este nevoie să ne deplasăm în orașul/județul unde avem domiciliul, iar a doua chestie bună e că nu se mai cere timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Persoanele fizice pot obține cazierul prin depunerea personală a unei cereri tip la orice subunitate de poliţie în care există ghişeu de cazier judiciar, împreună cu actul de identitate şi chitanţa care face dovada de plată a achitării unei taxe de 10 lei.

Persoanele juridice trebuie să depună prin reprezentantul legal, reprezentant care trebuie să-și dovedească calitatea – cererea-tip. la orice subunitate de poliţie în care există ghişeu de cazier judiciar, dovada calităţii de persoană juridică, dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante, copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal și chitanţa care face dovada de plată a achitării unei taxe de 10 lei.

De obicei, cazierul se eliberează pe loc, iar în cazurile în care acest lucru nu este posibil, va fi eliberat în maxim 3 zile de la data solicitării.

Să fie oare așa de simplu sau e vreo încurcătură pe undeva, așa cum a fost cu plata taxelor pe la CEC, când am aflat ulterior că de fapt procedura e mai complicată decât credeam?

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
9 Răspunsuri la “Se lucrează la simplificarea birocrației: azi, cazierul judiciar”
 1. Razvan C spune:
  • Luna spune:
  • Iulia spune:
  • Razvan C spune:
 2. paul spune:
 3. ametistul spune:
  • Luna spune:
  • Emil spune:
 4. mihaela spune: