Succesul sălilor de fitness se hrănește din lenea noastră

M-au lovit la un moment dat lenea și comoditatea și am decis să nu mai merg la sală “că niște exerciții de întreținere doar poate să facă oricine acasă, ce mare lucru”, mi-am spus eu în gând. Plus faptul că nu am foarte mare nevoie de sală, dar na, când mergi spre 30 iei măsuri, preventiv. 

O perioadă totul a fost bine și frumos, exercițiile mergeau minunat, o zi da, una nu. Câteodată ieșeam cu bicicleta, câteodată cu rolele, altădată alergam pe afară după copii. Mă rog, exista ceva mișcare și efort susținut.

Într-o altă perioadă am început să uit câte puțin de exercițiile mele, dar mă redresam pe parcurs și aveam pauză de maxim o săptămână, după care mă reapucam serios.

Apoi au început să apară tot mai multe treburi de rezolvat, somn din ce în ce mai puțin, organizare în program din părți, am inversat ziua cu noaptea, am mai plecat de acasă și iată cum n-am mai făcut o flotare, iarăși, de vreo săptămână. E greu cu organizarea când stai acasă tot timpul.

În momentul în care am constat că au început să apară prea des pauzele de câteva zile între exerciții, am decis că e momentul să mă întorc la sală, la piscina călduță și limpede de acolo.

Da, majoritatea dintre noi nu suntem în stare să ne ținem de sport fără să-l facem într-un cadru organizat și mai ales fără să fim puțin presați de ideea că “am dat banii pe o lună/un an, deci trebuie să merg”. Ne e lene și suntem comozi. Ne e mai lene să facem sport pe acasă sau prin parcuri, decât să mergem până la sală. Plus că factorul financiar e destul de motivant. Și uite așa se tot înmulțesc sălile de fitness, iar șansele lor de faliment sunt minime, pentru că pe lângă oamenii care plătesc și vin, mai sunt și cei care plătesc și nu le pasă.

Eu sunt printre ăia care încă sunt motivați să meargă dacă au plătit. Sunt și eu om, așa că azi mă duc să înot, că pe acasă nu mai merge treaba.

Poate îmi povestiți voi cum reușiți să lucrați la fizicul vostru acasă, în mod constant. Mie nu îmi iese.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
16 Răspunsuri la “Succesul sălilor de fitness se hrănește din lenea noastră”
 1. Cezar spune:
 2. Nicoleta spune:
 3. edelweiss spune:
 4. Iulia spune:
  • Luna spune:
 5. Bebito85 spune:
 6. anapurna spune:
  • Luna spune:
 7. Mimanu spune:
  • Luna spune:
  • Mimanu spune:
  • Luna spune:
 8. hellfire spune:
  • Bebito85 spune:
  • Hellfire spune:
 9. Dojo spune: