Tu ce voiai să faci la 17-18 ani?

Majoritatea tinerilor care sunt în clasa a XI-a sunt încă indeciși în privința carierei pe care ar dori să o urmeze și habar nu au la ce facultate să meargă. Oricum, vor merge la una, pentru că trebuie, toată lumea face o facultate.

Deși se află aproape de sfârșitul liceului, la vârsta la care ar trebui să se gândească la viitorul lor, mulți lasă alegerea drumului de după liceu pentru clasa a XII-a, eventual spre sfârșit, prin semestrul al doilea.

Poate elevii care merg la licee cu profil vocațional sunt puțin mai hotărâți pentru că au avut timp să își dea seama dacă vor o carieră în domeniu sau poate sunt influențați din exterior, cum sunt împinși spre academii cei de la liceele militare.

Recunosc că am fost printre cei care abia în clasa a XII-a a decis unde va merge și mulți dintre colegii mei au făcut același lucru.

La 17-18 ani, puțini oameni își stabilesc un traseu concret în viață, însă ieri am citit despre o elevă în clasa a XI-a, care a câștigat anul acesta locul trei la olimpiada națională de engleză și spune că își dorește să devină interpret la Organizaţia Naţiunilor Unite și să schimbe părerea occidentalilor despre români. Nu se știe dacă va ajunge unde își dorește, dar măcar are un scop în viață.

Mai știți ce voiați voi de la viață la 17-18 ani? Sau erați la fel de aerieni ca tinerii pe care îi avem în jur? Ați ajuns unde ați vrut?

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
9 Răspunsuri la “Tu ce voiai să faci la 17-18 ani?”
  1. anatati spune:
  2. Laci spune:
  3. Jo spune:
  4. Moldoveanca spune:
    • Arhi spune:
  5. ametistul spune:
  6. corny spune:
  7. (alta) Iulia spune:
  8. Dojo spune: