Unde te oprești când mergi într-un oraș nou?

După ultima plimbare prin țară, dar nu numai, mi-am dat seama că nu prea mă impresionează civilizația. De fiecare dată când vizitez un oraș nou, ajung acolo și îmi spun “ok, și acum?”.

Eu nu vizitez muzee. Mă plictisesc teribil, asta dacă nu e ceva gen Antipa. Nu mi-a plăcut niciodată istoria de niciun fel, așa că le evit. Dacă ajung în vreun muzeu, sunt ca un copil care nu știe să citească și se uită repede doar la poze.

Centrele orașelor sau gradul lor de civilizare, mă cam lasă rece. Ba chiar cred că dacă aș merge printr-un ghetou, aș privi cu mai mult interes. Obiectivele turistice, gen clădiri, grădini botanice, saline, mă cam fac să casc, dar merg acolo pentru copii.

Am avut ocazia să merg anul trecut in Stockholm și eram într-o dilemă dacă să mă duc sau nu, pentru că pur și simplu nu mi se pare nimic interesant la un oraș. Până la urmă m-am dus, dar nu aș putea spune că m-a impresionat ceva în mod deosebit, în afară de faptul că orașul era foarte curat, avea o arhitectură omogen și transportul în comun era extrem de bine pus la punct. Acolo am vizitat chiar și muzee, în ideea că dacă tot m-am dus așa departe, să nu ratez ceva. M-am întors cu părerea de rău că am cheltuit o grămadă de bani în 8 zile.

Pe mine mă impresionează locurile cât mai naturale, sălbatice și simple. Ieri de exemplu, m-am dus până la mare și cel mai mult mi-au plăcut crabii adunați la soare pe stabilopozi și melcii de mare.

Nu vreau să văd Parisul, Londra, Roma, Viena, Dubai și alte orașe foarte vizitate. Aș vrea să ajung să vizitez un safari și poate Marele Canion.

Tu unde te oprești când mergi într-un oraș nou? Unde îți dorești să ajungi, dar nu ai avut încă ocazia?

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
9 Răspunsuri la “Unde te oprești când mergi într-un oraș nou?”
 1. marius spune:
  • Luna spune:
 2. marius spune:
  • Arhi spune:
 3. anatati spune:
 4. alina spune:
 5. Lucifer spune:
 6. mihaela spune:
 7. Jo spune: