2 iunie, Ziua Națională a Adopției

Unele spitale sunt pline de bebeluși abandonați pe care oamenii i-ar adopta, dar nu pot din cauza legilor și a procedurilor de adopție. Sunt o grămadă copii care stau prin centrele de plasament și nu pot fi adoptați din cauza acelorași legi și proceduri și o grămadă de oameni care nu pot avea copii, și-ar dori să adopte unul, dar nu reușesc. Procesul de adopție durează în medie cam 1,5 – 2 ani.

Prin Legea 21/2014 ziua de 2 iunie a fost instituită “Ziua Naţională pentru Adopţie”. Asociația “Ador copiii” spune pe scurt care este scopul acestei zile:

Scopul urmărit este modernizarea și dezvoltarea sistemului de adoptie in Romania si salvarea copiilor abandonati, uitați în sistem prin aducerea subiectului adopţiei în prim-plan la o dată fixă, în agenda publică a oficialităţilor din domeniu. Modernizarea și dezvoltarea sistemului de adoptie in Romania presupune legislatie adaptata nevoilor actuale, dar si constientizarea importantei adoptiei in Romania.

Când eram mai tânără, fără să mă gândesc prea mult la implicații, aș fi spus că aș adopta, dacă nu aș putea avea copii. Între timp mi s-a schimbat mentalitea și nu aș face asta. Nu cred că aș putea să cresc un copil despre care nu știu nimic. Nu știu de unde provine, nu știu nimic despre moștenirea lui genetică, nu știu la ce să mă aștept din partea lui.

Și totuși, mă întreb, câți dintre voi ar adopta un copil, dacă s-ar afla în situația în care să nu poată concepe unul?

logo-ziua-adoptiei

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter
9 Răspunsuri la “2 iunie, Ziua Națională a Adopției”
 1. gigi spune:
  • Arhi spune:
  • gigi spune:
 2. Filip spune:
 3. ioana spune:
  • big0ne spune:
  • ioana spune:
 4. Jo spune:
  • Arhi spune: